СБУ створила сервіс, через який навіть без інтернету наших військових можна повідомити про пересування ворожих військ

Дата: 15 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України створила новий сервіс, через який можна повідомляти про пересування російських військ та техніки.

Сторінка сервісу – Bachu.info

Ресурс працює навіть за відсутності інтернету, але потрібно ввімкнути та дозволити геолокацію.

На сторінці можна завантажити фото ворожих військ та машин, а також вказати, чи є поруч цивільні.

“Якщо ви стали свідком пересування ворожих машин, літаків, техніки, солдатів, диверсійно розвідувальних груп (ДРГ) тощо, поширте ці дані для ЗСУ”, – мовиться в проханні СБУ до українців.

Перед тим як поширювати фото, громадян просять упевнитися, що ви бачите дійсно ворожу військову техніку, яка має такі позначки:

  • Z – східні сили РФ;
  • Z у квадраті – сили з Криму;
  • O – сили з Білорусі;
  • V – морська піхота;
  • X – чеченці (кадировці);
  • A – сили спецпризначення (СОБР, АЛЬФА, ССО тощо).

Нагадаємо, Генеральний штаб Збройних сил України створив новий бот, за допомогою якого кожен може передати інформацію про місце розташування російських військових. Українців просять видаляти ці чати після того, як вони повідомили ЗСУ та СБУ про переміщення ворожої техніки. Окупаційні військові активно оглядають мобільні телефони цивільних і можуть вбити через такі чати. 

Також міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter