Українців просять видаляти чат, якщо вони повідомили владу про пересування техніки окупанта

Дата: 26 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У центрі протидії дезінформації (ЦПД) при Раді національної безпеки та оборони України просять українців видаляти ці чати після того, як вони повідомили ЗСУ та СБУ про переміщення ворожої техніки.

Про це йдеться у телеграм-каналі відомства

У відомстві відзначають, що громадяни активно передають інформацію про переміщення техніки ворога через канали у Telegram. 

ЦПД пояснює, що окупаційні війська на блокпостах активно перевіряють особисті речі, зокрема смартфони. Вони також перевіряють фото та повідомлення в різних месенджерах. 

Ворог уважно слідкує за новими програмами, що допомагають дізнатись, де було розміщено інформацію про місцезнаходження російської зброї та техніки“, – додали у центрі протидії дезінформації. 

Якщо окупаційні військові знайдуть повідомлення у телефоні, вони можуть застосувати зброю та вбити. Тому варто бути обережним під час передачі інформації та якомога прискіпливіше чистити свій “цифровий слід”, наполягає ЦПД.

Нагадаємо, Генеральний штаб Збройних сил України створив новий бот, за допомогою якого кожен може передати інформацію про місце розташування російських військових. Повідомити також можна через сайт bachu.info.

Крім того, міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter