РНБО обіцяє санкції проти причетних до виборів у Держдуму на окупованих територіях

Дата: 18 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Україна підготувала пакет санкцій, куди потраплять усі причетні до проведення “виборів” у Держдуму Росії на окупованих територіях Донбасу та Криму.

Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на секретаря РНБО Олексія  Данілова

Олексій Данілов

Рада національної безпеки і оборони запровадила перші санкції у зв’язку з незаконними виборами, які РФ проводить в окупованому Криму та на Донбасі.

Сьогодні були запроваджені санкції проти перших людей. Сьогодні під санкціями в нас 53 члени територіальних виборчих комісій, 33 кандидати в Держдуму. Я ще забув наголос зробити, дуже важливо – сім співробітників Федеральної служби безпеки Росії, які мали безпосередній стосунок до отруєння Олексія Навального. Вони так само сьогодні потрапили під санкції“, – заявив Секретар РНБО.

Олексій Данілов підкреслив, що цей перелік буде доповнений. Він також попередив, що іноземні громадяни, які мають бажання брати участь в цьому фарсі на території Донецької, Луганської областей та Криму, і з’являться там у якості офіційних спостерігачів під час виборів, обов’язково потраплять під санкції нашої країни.

Ми маємо сьогодні інформацію про певних громадян Франції, Венесуели, Сербії та інших країн, які мають бажання приїхати саме, скажімо так, як спостерігачі на цю територію. Я ще раз наполягаю: всі вони без винятку, попри те, що вони будуть під якимось дипломатичним чи іншим імунітетом, під санкціями нашої країни“, – сказав він.

Данілов нагадав, що усі підсанкційні особи не зможуть перетинати кордон України, а також користуватися майном на території нашої держави.

Нагадаємо, бойовики “ДНР” організують масове підвезення власників російських паспортів з окупованої частини Донецької області, аби ті голосували на виборах до Держдуми РФ. Про це повідомив ватажок бойовиків Денис Пушилін

Бойовики твердять, що підготували для масового підвезення “виборців” 825 автобусних і 12 залізничних рейсів до сусідньої Ростовської області РФ. 

Голосування до Держдуми в Росії відбуватиметься три дні поспіль. Незадовго до заяви Пушиліна СБУ припускала, що терористи організують виїзд українців з ОРДЛО, а також зареєструють їх для електронного волевиявлення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter