Бойовики масово возитимуть на вибори до Держдуми мешканців окупованої Донеччини

Дата: 17 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Бойовики “ДНР” організують масове підвезення власників російських паспортів з окупованої частини Донецької області, аби ті голосували на виборах до Держдуми РФ.

Про це повідомив ватажок бойовиків Денис Пушилін

Фото: Олександр Кряжев / “РИА Новости”

Бойовики твердять, що підготували для масового підвезення “виборців” 825 автобусних і 12 залізничних рейсів до сусідньої Ростовської області РФ.

Голосування до Держдуми в Росії відбуватиметься три дні поспіль. Незадовго до заяви Пушиліна СБУ припускала, що терористи організують виїзд українців з ОРДЛО, а також зареєструють їх для електронного волевиявлення. 

З червня поточного року примусове отримання російського громадянства на окупованому Донбасі йде пришвидшеними темпами. Бойовики не приховують, що людей задля цього везуть до Росії спеціальними рейсами. 

Також на окупованих територіях активно проводить агітацію пропрезидентська партія Володимира Путіна “Единая Россия”. У регіоні відкрили численні “пункти запису” та “інфоцентри”, які курує керівництво партії.

Верховна Рада вже закликала світ не визнавати результати виборів до російської Держдуми, адже ті порушують, зокрема, Статут ООН, заключний акт ОБСЄ від 1 серпня 1975 року, Будапештський меморандум, резолюцію Генасамблеї ООН “Територіальна цілісність України” N 68/262 та інші документи.

“Волевиявлення” Росія проводитиме й в окупованому Криму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter