Мешканців окупованих територій возять до Росії по паспорти спецрейсами

Дата: 13 Червня 2021
A+ A- Підписатися

За два роки після підписання президентом РФ указу, що дає жителям окремих районів Донецької та Луганської областей України право отримати громадянство Росії у спрощеному порядку, терористичне угрупування “ДНР” провело понад 5 тисяч автобусних рейсів до Росії для людей, які оформлюють російські паспорти.

Про це повідомляє сайт “Новини Донбасу” з посиланням на так зване “міністерство транспорту ДНР”.

У період з червня 2019 року і по теперішній час організовано порядку 5,2 тисячі спецрейсів до Російської Федерації, перевезено понад 241,9 тисячі пасажирів” – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що регулярні спецрейси по паспорти РФ слідують до Ростовської області через пункти пропуску на тимчасово непідконтрольній українській владі ділянці кордону з Росією в Успенці, Маринівці та Новоазовську.

Нагадаємо, 24 квітня 2019 року президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощене надання громадянства жителям окупованих районів Донецької та Луганської областей. Право на спрощене отримання громадянства відтепер мають люди, які постійно проживають на Донбасі. Для отримання російського паспорта влада РФ пропонує українцям, які живуть в окупованих районах Донецької та Луганської областей, подати відповідну заяву, копію документа, який підтверджує особу і місце проживання, свідоцтво про шлюб, а також свідоцтво про народження, якщо дитині просять надати громадянство РФ. 

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter