РФ планує експортувати сільськогосподарську продукцію з тимчасово окупованих територій до Китаю – ЦНС

Дата: 09 Липня 2023
A+ A- Підписатися

На захоплених українських територіях Росія впроваджує програмне забезпечення на сільськогосподарських підприємствах. Це дозволить країні-агресору експортувати сільськогосподарську продукцію з окупованих територій України до Китаю.

 Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

Фото з відкритих джерел

“На підконтрольних окупантам підприємствах з виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції (особливо зернових) здійснюється впровадження автоматизованих систем федеральної служби ветеринарного та фітосанітарного нагляду (відомої як “Россельхознадзор”). Пакет програм включає підсистеми “Аргус”, “Цербер”, “Меркурій” (ветеринарний контроль), “Веста” (фітосанітарний)”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, всі ці програми призначені для автоматизації процесу збору та аналізу інформації про сільськогосподарські товари, що будуть експортуватись за межі країн–членів Євразійського Союзу.

Наразі окупанти під виглядом власного врожаю вивозить викрадені з України зернові в Сирію та Туреччину. Запровадження даних програм дозволить РФ розширити географію експорту награбованого до Китаю, оскільки в умовах накладених на країну-агресора санкцій, основним  експортером для неї залишається Китай.

За підрахунками експертів, росіяни вже викрали з України зерна на щонайменше мільярд доларів. Якщо говорити про тонни, то, згідно з даними NASA Harvest, йдеться про майже 6 мільйонів тонн пшениці. 

Вивозять з окупованих територій не тільки зерно, але й ліс та граніт. Торік, вивозячи награбоване, росіяни утворили багатокілометровий затор. 

Нагадаємо, що на тлі новин про крадіжку росіянами зерна з України Путін заявив про рекордні збори врожаю в Росії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter