“Репортери без кордонів” вимагають більшої прозорості в розслідуванні вбивства Шеремета

Дата: 13 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Міжнародна організація “Репортери без кордонів” вимагає від України більшої прозорості в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета і Журналіст “Української правди” Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок вибуху авто, в якому він перебував. Вибуховий пристрій заклали біля місця водія.

Про це йдеться в заяві на сайті організації. 

 

Потребу дізнатися правду про вбивство Павла Шеремета “Репортери без кордонів” назвали негайною, проте зазначили, що знайдені українськими правоохоронцями докази в справі не є переконливими.

“Ми закликаємо українську владу забезпечити більшу прозорість у цьому розслідуванні, яке стане можливістю розпочати справжню боротьбу з безкарністю та в якому не лише виконавці, але й замовники мають бути знайденими та притягнутими до суду”, – зазначила голова відділу Східної Європи та Центральної Азії організації Жанна Кавельє.

Нагадаємо, що 12 грудня правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (Лисицю), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (Бучу й Пуму).

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні

Після обрання запобіжних заходів захист Антоненка подав до Печерського районного суду Києва позов про захист честі та гідності проти очільника МВС Арсена Авакова, першого заступника голови Нацполіції Євгена Коваля, генпрокурора Руслана Рябошапки та президента Володимира Зеленського

Незадовго до цього захист родини Владислава та Інни Грищенків, яких також звинуватили у ймовірній причетності до вбивства журналіста Шеремета, вимагав спростування цієї інформації від МВС.

Волонтерка Юлія Кузьменко також подала позов про захист честі, гідності та ділової репутації проти МВС та очільника відомства Арсена Авакова. Цікаво, що суддею в справі авторозподіл призначив Сергія Вовка, який ухвалював рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для волонтерки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter