Ректор Острозької академії вибачився за бажання відлупцювати студентку, яка цікавилась витратами вишу

Дата: 05 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Ректор Острозької академії Ігор Пасічник вибачився за свою реакцію на запит студентки-журналістки до адміністрації, в якому вона хотіла дізнатися про витрати університету.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці. 

Я вдячний усім, хто долучилися до подальших дискусій у соціальних мережах – як на мою підтримку, так і на захист прав та…

Gepostet von Ігор Пасічник am Dienstag, 5. November 2019

Пасічник визнав, що бажання відлупцювати студентку-журналістку було занадто емоційним та невиправданим. 

Я визнаю, що моя реакція на звичайний інформаційний запит від студентки другого курсу була невиправданою і надмірно емоційною, а деякі мої висловлювання могли б отримати і дуже буквальне трактування, яке образило гідність присутніх на зустрічі студентів. За це я приношу свої вибачення і дякую студентам за критичну позицію, яку обов’язково врахую в подальшому спілкуванні“, – написав він. 

У звернені ректор вишу констатував, що, “на превеликий жаль”, ситуацію зі студенткою не вдалось втримати у стінах закладу та звинуватив медіа у перекручені та викривлені інциденту. Сталося це, за його словами, зокрема, через нерозуміння контексту “академічного” дискурсу.

У підсумку Пасічник вирішив також провести у виші диспут на тему “Баланс корпоративної та журналістської етики в освітньому середовищі” і запрошує бажаючих до “конструктивної полеміки”.

Нагадаємо, очільник Острозької академії сказав, що відлупцював би студентку-журналістку, якби вона була його дитиною, за те, що вона подала офіційний інформаційний запит до адміністрації закладу про вартість скульптур, які на початку навчального року встановили біля нового корпусу вишу. 

Пасічник, зокрема, стверджував, що такими діями дівчина нібито порушила неписані правила етики. З його думкою не погодились експерти, які наголошували, що адміністрація університету не розуміє не лише законодавство про доступ до публічної інформації, а й загалом цінність прав людини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter