Редакція Yar Media всім складом звільнилася за кілька днів після запуску видання

Дата: 28 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Редакція Yar Media, видавцем якого є Меморіальний центр Голокосту “Бабин Яр”, на чолі з головним редактором Євгеном Сафоновим всім складом звільнилася за кілька днів після запуску видання.

Про це повідомив Сафонов на власній сторінці у фейсбуку.

Євген Сафонов. Джерело: фейсбук-сторінка Євгена Сафонова

“У Музеї Бабиного яру працюють професійні чесні сміливі люди. Вони створюють визначні проєкти. Одним із таких проєктів міг стати YAR. Але на тому, що можна робити від його імені, а чого робити принципово не можна, ми з видавцем не зійшлися. Редакція всім складом йде у вільне плавання”, – написав він.

Джерело: фейсбук-сторінка Євгена Сафонова

Про запуск нового медіа стало відомо 22 жовтня. Його метою заявлено “дослідження людини й суспільства, пошук шляхів для подолання ксенофобії та нетерпимості”. 

На сайті виходитимуть історичні відеоподкасти та експлейнери, на ютубі – відеощоденники Бабиного Яру.

Детальніше про Yar Media та його концепцію йдеться у маніфесті видання.

Розробником концепції медіа назвав себе блогер Анатолій Ульянов, який наразі мешкає у США та вважає себе “політичним біженцем”. Журналісти “Детектора медіа” оприлюднили досьє на нього.

Також на сайті Bird in flight уточнювалося, що в штаті Yar Media, крім Сафронова, – режисер Юрій Шилов (фільми “Вага”, “Панорама”), відеограф Дмитро Стойков, продюсерка Настя Новобранець, маркетологиня Аліна Радванська, редакторка Яна Казміренко, фоторедактор, засновник проєкту The Past.continues Арсеній Герасименко

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter