Меморіальний центр Голокосту “Бабин Яр” заявив про запуск власного медіа

Дата: 22 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Меморіальний центр Голокосту “Бабин Яр” запускає нове візуальне медіа YAR MEDIA, над яким працюватиме команда документалістів, фотографів, журналістів, вчених і митців.

Про це повідомляється на сторінці YAR MEDIA у фейсбуку.

Джерело: radiosvoboda.org

Медіа досліджуватиме людину та суспільство, шукатиме шляхи для подолання ксенофобії та нетерпимості, стимулюватиме розвиток соціальної інклюзивності та розмаїття.

За заявою видавців, мета проєкту – “перетворити пам’ять про трагедію Бабиного Яру на джерело людяності, створити місце діалогу різних людей і разом зробити суспільство більш привітним для всіх”.

“Нас цікавить людина в її різноманітті, якими б не були її погляди, вподобання, особливості чи походження. На пошуки людини й вирушають наші кінематографісти. Адже відсутність людини, неможливість її розгледіти в собі та навколо призводить до історичних трагедій, що тяжіють своїм болісним минулим над сьогоденням і заважають нам творити майбутнє, де Бабин Яр стане неможливим”, – йдеться в заяві.

YAR MEDIA опублікував маніфест видання, в якому, зокрема, наголошується на тому, що “єдиний спосіб виправити минуле – не повторювати його; творити світ, де Бабин Яр неможливий, світ для всіх: світ, де різні – можливі; світ, де можливості різних – рівні; світ, де ми разом, тому що ми – різні”.

Про участь у розробці концепції нового медіа заявив блогер Анатолій Ульянов, який наразі мешкає у США та називає себе “політичним біженцем”. Згідно з його повідомленням у фейсбуку, головним редактором Yar став ексголовред BirdInFlight Євген Сафонов.

Скриншот повідомлення Анатолія Ульянова у фейсбуку

Водночас на сайті Bird in flight говориться, що зараз в штаті YAR MEDIA – режисер Юрій Шилов (фільми “Вага”, “Панорама”), відеограф Дмитро Стойков, продюсерка Настя Новобранець, маркетологиня Аліна Радванська, редакторка Яна Казміренко, фоторедактор, засновник проєкту The Past.continues Арсеній Герасименко та головний редактор медіа Євген Сафонов. На сайті виходитимуть історичні відеоподкасти та експлейнери, на ютубі – відеощоденники Бабиного Яру.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на території Меморіального центру Голокосту “Бабин Яр” відкрили об’єкт авторства сербської мисткині Марини Абрамович “Кристалічна стіна плачу”. Напередодні відкриття об’єкта мисткиня провела перфоманс біля стіни за участю двох десятків людей.  

Цьогоріч в Україні згадують 80-ті роковини з початку розстрілів у Бабиному Яру. За два дні у вересні 1941-го німецьке окупаційне командування вбило там майже 34 тисячі євреїв.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter