Ракетний удар по Краматорську: Франція назвала дії Росії воєнним злочином

Дата: 29 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Франція засудила ракетну атаку по кафе в Краматорську на Донеччині та назвала дії Росії воєнним злочином.

Про це йдеться у тесті заяви Міністерства закордонних справ Франції.

Наслідки ракетного удару росіян по Краматорську. Джерело: Нацполіція України

У заяві зазначили, що Росія вкотре навмисно обстріляла об’єкти цивільної інфраструктури, грубо порушивши міжнародне гуманітарне право, цілячись у місце відпочинку, де “українське населення намагалося трохи відпочити від страждань, завданих російською агресією”.

В документі нагадали, що міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна неодноразово заявляла, що ці неприйнятні дії “є воєнними злочинами і не повинні залишатися безкарними”.

В заяві МЗС Франції згадали, що Росію включили до списку щорічної доповіді Генерального секретаря ООН “Діти і збройні конфлікти” за вбивства і каліцтва, напади на школи і лікарні. Це підтверджує серйозність злочинів, скоєних росіянами в Україні, йдеться в документі.

Водночас у заяві вкотре наголосили, що Франція продовжить надавати Україні військову підтримку для зміцнення її потенціалу протиповітряної оборони, а також підтримку українським судам у боротьбі з безкарністю за такі злочини.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель назвав ракетний удар по Краматорську Донецької області черговою демонстрацією терору росіян.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter