Радницю посадовця КМДА та заступницю міністра соцполітики викрили на організації підроблень ковід-сертифікатів

Дата: 19 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У Києві правоохоронці викрили групу осіб, яка організувала схему підроблень сертифікатів про вакцинацію проти коронавірусу. 

Про це повідомили в Офісі генпрокурора. 

Гроші, знайдені в зловмисників. Фото: Офіс генерального прокурора

До складу групи входили керівниця та один з лікарів Київського дитячого діагностичного центру, колишня радниця заступника голови КМДА та ексзаступниця міністра соціальної політики України. 

За 250 доларів США вони вносили неправдиві дані про вакцинацію до системи “Helsi.me”, які потім підвантажували в “Дію”. 

В учасників схеми провели обшуки та вилучили мобільні телефони, чорнові записи, а також копії паспортів клієнтів. До початку проведення обшуку, як розповіли правоохоронці, одна з фігуранток викинула свій мобільний телефон у вікно, а інша – сховала вимкнутий гаджет за шафою.

Фото: Офіс генерального прокурора

Окрім цього, виявилося, що керівниця медзакладу, яка допомагала підробляти сертифікати, змушувала лікарів установи щомісячно відраховували їй частину своєї зарплати для того, щоб продовжувати працювати там. Розмір виплат залежав від кількості робочих змін.

Правоохоронці задокументували отримання таким шляхом 46 тисяч гривень, а затримали зловмисницю під час одержання чергової виплати в розмірі 30 тисяч.

Керівниці медзакладу готуються повідомити про підозру в одержанні неправомірної вигоди, а іншим трьом учасникам схеми вже повідомили про підозру в несанкціонованих діях з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах, автоматизованих системах. 

За оперативними даними, схема діяла понад 8 місяців.

Нагадаємо, що нещодавно в столичних медиків, які підробляли ковід-сертифікати, знайшли понад мільйон гривень готівкою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter