Радіостанції Суспільного доступні мовами національних спільнот у мобільному застосунку

Дата: 30 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Радіостанції Суспільного — Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура та Радіоточка – можна слухати чотирма мовами національних спільнот у мобільному застосунку.

Про це повідомили на сайті Суспільного мовлення.

Суспільне радіо можна слухати чотирма мовами нацспільнот Ілюстративне фото. Джерело: pixabay.com

Як пояснила керівниця координаційного центру мовлення національних спільнот та проєктів з розмаїття Суспільного мовлення Анастасія Гудима, новини та проєкти на різну тематику можна слухати угорською, словацькою, румунською, болгарською та гагаузькою мовами.

“Творчі групи досконало володіють цими мовами, створюючи проєкти зі знаком якості Суспільного. Окрім того, що мовлення різними мовами — це повага усіх спільнот в Україні незалежно від походження та підтримка наших спільних зв’язків, це також важлива складова у забезпеченні інформаційної самосвідомості для представників національних спільнот”, — сказала вона.

На відміну від FM-сигналу, додаток не має географічних обмежень і дає змогу долучитися слухати радіо у будь-якому місці, де є інтернет, як наживо, так і в запису, повідомив генеральний продюсер Українського Радіо Євген Чиж.

Оскільки додаток доступний у будь-якому куточку світу — це важлива складова у боротьбі з російськими наративами, переконані на Суспільному мовленні.

Мобільний застосунок “Суспільне радіо” дозволяє дізнаватись розклад ефірів кожної з радіостанцій, обирати для слухання окремі програми чи спецпроєкти. Записи можна зберегти на свій мобільний пристрій, щоб програти його без інтернету. Наприклад, у бомбосховищі чи під час блекаутів.

Завдяки застосунку українці, які опинилися за кордоном або на тимчасово окупованих територіях, можуть продовжувати тримати інформаційний та культурний зв’язок з Україною.

Застосунок можна безплатно встановити на будь-який смартфон, завантаживши його у Google Play (для Android) aбо в App Store (для iOS). Також всі вказані функції є на мобільній вебверсії Суспільного радіо.

Мобільний застосунок та вебверсію Суспільного радіо створено за підтримки проєкту Ради Європи “Зміцнення свободи медіа, доступу до інформації та посилення системи Суспільного мовлення в Україні”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Верховна рада України підтримала євроінтеграційний законопроєкт про національні меншини.

Зокрема, ухвалений документ передбачає захист права на використання мов національних меншин України, який забезпечує Уповноважений Верховної Ради України з прав людини. Окрім цього, він гарантує право на використання мови нацменшини в освіті поряд із державною мовою, а також розширює права на використання мов нацменшин у медіа та видавництві.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter