Пирятинський журналіст Вадим Кирпиченко заявив про погрози йому “переламати хребет”

Дата: 01 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Головред пирятинської газети “Свіжий апельсин”, активіст Вадим Кирпиченко заявив про погрози фізичною розправою, які він отримав 30 листопада.

Про це він повідомив представниці ІМІ в Полтавській області.

Джерело: фейсбук-сторінка Вадима Кирпиченка

За словами Кирпиченка, йому зателефонував чоловік, який назвався Юрієм Юрченком. Він нібито вимагав від журналіста припинити діяльність видання та публікації про міського голову Пирятина Андрія Сімонова.

“Отримав погрози. Сказали закрити “Апельсин” і не писати ні про мера, ні про когось іншого нічого. Сказали, що днями мені переламають хребет. І вже навіть якісь поліція справи відкриває проти мене”, – заявив Кирпиченко.

Погрози журналіст пов’язує зі своєю публікацією у фейсбуку про те, що Сімонов не з’явився на судове засідання в справі щодо журналіста. Кирпиченко уточнив, що чоловік, який телефонував йому з погрозами, нібито вимагав видалити допис, проте він відмовився.

Заяву до поліції журналіст на момент надання інформації не подавав. Проте сказав, що думає над цим, але якщо подаватиме, то не в Пирятині – через недовіру місцевим правоохоронцям, пише ІМІ.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Кирпиченко попросив міськраду Пирятина розглянути правомірність внесення депутатською комісією до порядку денного сесії 26 травня питання про дотримання ним журналістської етики.

Нагадаємо, що 17 березня 2021 року Пирятинський суд ухвалив рішення в справі про адміністративне правопорушення щодо Вадима Кирпиченка, якого звинувачували в дрібному хуліганстві та злісній непокорі законній вимозі поліцейського 23 грудня 2020 року, коли він намагався пройти на сесію міськради з пластиковим вінком. Його виправдали за частиною, що стосувалася непокори, але оштрафували на 51 грн нібито за використання нецензурної лайки.

Проте, за словами активіста, суддя взяла до уваги тільки свідчення ймовірних потерпілих і не врахувала відео, на якому видно, що Кирпиченко вимагає його пропустити, але не лається. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter