На Полтавщині журналіст поскаржився на депутатів: ті звинуватили його в “порушенні професійної етики”

Дата: 21 Травня 2021
A+ A- Підписатися

На Полтавщині громадський активіст, головред пирятинської газети “Свіжий апельсин” Вадим Кирпиченко просить міськраду розглянути правомірність внесення депутатською комісією до порядку денного сесії 26 травня питання про дотримання ним журналістської етики.

Про це пише ІМІ з посиланням на звернення журналіста.

Джерело: фейсбук Вадима Кирпиченка

“Просимо прокоментувати дії посадових осіб Пирятинської міської ради, які перевищили свої службові повноваження та вчиняють тиск на незалежний засіб інформації. А саме: Оксана Мілюта та Сергій Пазюк, які 17 травня підготували текст звернення до депутатської комісії та попросили внести два додаткових питання, які не входять до повноважень роботи комісії. Секретар ради попросив внести до розгляду питання про “Встановлення порушення правових засад та морально-етичних норм у діяльності журналіста Вадима Кирпиченка”, – йдеться в заяві журналіста.

За його словами, Закон України “Про місцеве самоврядування” передбачає виключний перелік повноважень органів місцевого самоврядування, серед яких немає повноважень оцінки журналістських стандартів, якості матеріалів чи розгляду звернень про оцінювання роботи журналіста.

Головред “Свіжого апельсина” вимагає “перед депутатами пояснити такі незаконні дії посадових осіб”.

Водночас Кирпиченко наполягає на поясненні, чому працівники міськради заборонили журналістам відвідувати конкурсні комісії та приховують від громадськості результати їхніх засідань.

Нагадаємо, що 17 березня 2021 року Пирятинський суд ухвалив рішення в справі про адміністративне правопорушення щодо Вадима Кирпиченка, якого звинувачували в дрібному хуліганстві та злісній непокорі законній вимозі поліцейського 23 грудня 2020 року, коли він намагався пройти на сесію міськради з пластиковим вінком. Його виправдали за частиною, що стосувалася непокори, але оштрафували на 51 грн нібито за використання нецензурної лайки.

Проте, за словами активіста, суддя взяла до уваги тільки свідчення ймовірних потерпілих і не врахувала відео, на якому видно, що Кирпиченко вимагає його пропустити, але не лається. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter