“Путінські чекісти взяли сім’ю в заручники”: Софяник про обшук його квартири в Криму

Дата: 25 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Проукраїнський громадський діяч та спортсмен із Севастополя Олег Софяник розповів про обшук російських силовиків у його помешканні. 

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці

За його словами, 24 червня о 19-й годині група двоє поліціянтів та один співробітник ФСБ увірвалася в його квартиру в Севастополі. Вдома були дружина Анжеліка й дві дитини. Російські силовики заявили, що підозрюють дружину в скоєнні кримінального злочину, і провели обшук.

Водночас вони не показали жодних документів свої посвідчення та не покликали понятих.

“Коли дружина стала обурюватися, то стали погрожувати забрати дитину в притулок, а її відправити в камеру”, – написав Олег Софяник.

У коментарі ZMINA він повідомив, що у родича дружини вкрали 100 тисяча рублів і під цим приводом силовики прийшли з обшуком. Сам обшук тривав три години. Силовики переписали всі номери в телефоні, цікавилися точною адресою Олега Софяника в Україні.

Його дружина заявляла їм, що збирається найближчим часом виїхати до чоловіка в Україну, але поліцейські відповіли, що її не випустять з півострова.

Обшукавши помешкання, російські силовики нічого не знайшли. 

Олег Софяник назвав обшуки та погрози тиском на свою родину. Його діти та дружина, за його словами, налякані. Для них обшуки та погрози були вагомим стресом.   

“Як і за радянських часів, путінські чекісти взяли мою сім’ю в заручники. Жахливий, жорстокий і боягузливий режим”, – прокоментував він.

Нагадаємо, проукраїнському громадському діячеві й спортсмену із Севастополя Олегові Софянику вдалося на початку літа залишити окупований Крим. Він оселився на Дніпропетровщині.

19 червня співробітники ФСБ на підконтрольному Москві контрольно-пропускному пункті “Армянськ” не пропустили його дружину з дитиною на материкову Україну.

Як відомо, 14 листопада 2019 року російські силовики затримали чоловіка на адміністративному кордоні між Кримом і Херсонщиною. Також ФСБ не пропустила Олега Софяника на материкову Україну 17 квітня. До цього він зробив заплив від мису Лукулл (на заході Криму) до бухти Омега в Севастополі. Відстань у 30 км він подолав за 10 годин – без відпочинку і супроводу. Цей заплив Софяник присвятив 75-річчю депортації кримських татар.

Олег Софяник – відомий севастопольський плавець-марафонець, рекордсмен Книги рекордів України. Станом на травень 2012 року він зробив понад 50 марафонських запливів, найдовший із них – через Південно-Китайське море (350 км).

Софяник також переплив Середземне море, Мармурове море, протоку Босфор (вздовж і впоперек), протоку Дарданелли. Робив марафонські запливи на відстань до 100 кілометрів уздовж берегів Криму. Відомий також запливами в холодній воді взимку.

Севастополець є дисидентом. За відмову від служби в армії і громадянства СРСР його примушували до психіатричного лікування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter