Путін планує “великий голод”, тому світу необхідно зупинити його якнайшвидше – РНБО

Дата: 18 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов застерігає, що розшукуваний Міжнародним кримінальним судом російський президент Володимир Путін програмує світовий голод у найближчі роки, тому режим країни-агресора так важливо зупинити якнайшвидше.

Про це він заявив в інтерв’ю “Радіо Свобода“.

“Чому я зараз кажу про турбулентні процеси? Справа в тому, що світ не хоче визнати дуже просту річ, що коли у нас відбувається війна зараз, коли Російська Федерація напала на нашу країну підступно, і процеси, які відбуваються, будуть відображатися найближчим часом на всьому світовому співтоваристві”, – сказав Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що Путін домагається, щоб найближчі роки з’явилося таке явище, як голод.

“І те, що ми вже не зможемо постачати стільки продуктів харчування, скільки ми постачали до цього як країна, яка годувала величезну кількість населення у світі, Путін буде цим користуватися. І майте на увазі, рік, два, три – ці так звані голодні мігранти мають десь з’явитися”, – повідомив він і наголосив, що з ним треба закінчувати якомога швидше. 

Під час інтерв’ю він наголосив, що подвійні стандарти Заходу і несвоєчасна реакція коштують людські життя.  

Данілов розповів про розрахунки, які аппарат РНБО презентував президенту та Кабміну. Згідно з ними, коли світ у 2040-2050 роках вийде на населення приблизно у 10 мільярдів громадян світу, потрібно мати на увазі, що додатково треба буде 265 мільйонів тонн протеїнів.

Де їх брати – світ не знає. І чим більше буде територій, на яких будуть відбуватися такі речі, як сьогодні відбуваються на території нашої країни, це будуть ще більші виклики.

Олексій Данілов

На думку Данілова, зараз світ продовжує боятися Росії, і це величезна помилка.

Як відомо, тоталітарна Російська Федерація під час свого повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

Неспровокована війна Путіна призвела до численних глобальних криз: поставила під загрозу енергетичну та продовольчу безпеку, спричиняє інфляцію та зростання боргу в різних країнах.

Нагадаємо, що ще в липні ООН виказувала занепокоєння, повʼязане з погіршенням ситуації із продовольством в Україні. За даними організації, кожен третій українець так чи інакше страждає від нестачі харчів.

Відомо, що Росія навмисно знищує сільськогосподарську і транспортну інфраструктуру та обладнання України, спричиняючи брак пального і створюючи проблеми в усесвітньому ланцюжку постачання продовольства через блокування українських портів та розкрадання українського зерна. 

ZMINA детально розповіла, як Росія інструменталізує голод у країнах Африки у своїй неспровокованій та незаконній війні. Окупаційні збройні сили РФ також викрадають українське зерно і вивозять його через тимчасово окупований Крим, зокрема до Сирії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter