Кожен третій в Україні страждає від нестачі продовольства – ООН

Дата: 29 Липня 2022
A+ A- Підписатися

В ООН занепокоєні погіршенням ситуації із продовольством в Україні. За даними організації, кожен третій українець так чи інакше страждає від нестачі харчів.

Про це повідомив представник Всесвітньої продовольчої програми ООН Антуан Валлас.

Фото: Радіо Свобода

“Наша організація занепокоєна погіршенням ситуації із продовольством в Україні. На сьогодні кожен третій з українців так чи інакше страждає від браку продовольства. Ми намагаємося діяти дуже гнучко, щоб допомагати різним верствам населення на території України: або це переміщені особи, або люди, які перебувають в умовах активних воєнних дій, життя яких страждає від війни”, – зазначив Валлас.

За його словами, Всесвітня продовольча програма ООН вже надала підтримку понад 2 млн українців у вигляді допомоги або грошових виплат. Зокрема, з березня було роздано кілька мільйонів доларів готівкою.

Відомо, що у тимчасово окупованому Маріуполі тисячі містян змушені стояти в черзі, щоб отримати їжу, яку окупаційна влада роздає як “гуманітарну допомогу”. Проблема з доступом до харчів та води в Маріуполі існує вже не перший місяць, однак попри це російські військові не пропускають українських гуманітарних вантажів, а ті, які вдавалося довезти, розкрадали й продавали маріупольцям чи видавали за російську допомогу. 

Нагадаємо, що Росія навмисно знищує сільськогосподарську і транспортну інфраструктуру та обладнання України, спричиняючи брак пального і створюючи проблеми в усесвітньому ланцюжку постачання продовольства через блокування українських портів та розкрадання українського зерна. За словами Верховного представника ЄС із питань закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля, РФ фактично поставила під загрозу продовольчу безпеку мільйонів людей у всьому світі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter