Псевдомеру тимчасово окупованого Сєвєродонецька повідомили про підозру в колабораціонізмі

Дата: 05 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі псевдомеру тимчасово окупованого Сєвєродонецька Миколі Моргунову. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Зазначається, що, за даними слідства, на початку липня 2022 року мешканець міста Брянка був призначений окупаційною адміністрацією РФ на псевдопосаду “в.о. голови адміністрації м. Сєвєродонецька ЛНР”.

“Підозрюваний виконує вказівки голови псевдореспубліки та легалізовує російську окупаційну владу на території міста. У захопленому місті в руїнах так званий “керівник” нібито налагоджує “мирне життя”, розповсюджуючи проросійські наративи”, – йдеться в повідомленні.

Відомо, що Моргунов почав співпрацювати з окупантами ще з 2014 року. До повномасштабного російського вторгнення в Україну він був “головою адміністрації міста Брянки ЛНР”. За цим фактом до суду скеровано обвинувальний акт за ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Нагадаємо, що Служба безпеки України повідомила про підозру так званим міністру внутрішньої політики, інформації та зв’язку, а також міністру сільського господарства в Криму. Обидва чоловіки входять до найближчого оточення Аксьонова і займаються активною підтримкою збройної агресії РФ проти України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter