СБУ повідомила про підозру новопризначеним “міністрам” окупаційної адміністрації Криму

Дата: 21 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Служба безпеки задокументувала злочинну діяльність ще двох керівників тимчасово окупованого Криму. У результаті слідчих дій правоохоронці повідомили про підозру так званим міністру внутрішньої політики, інформації та зв’язку, а також міністру сільського господарства.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Фото: Служба безпеки України

За даними слідства, підозрюваними є двоє мешканців півострова, які у 2014 році підтримали його анексію Росією. За це окупанти призначили їх керівниками місцевих “адміністрацій” Радянського і Роздольненського районів.

Обидва чоловіки входять до найближчого оточення Аксьонова і займаються активною підтримкою збройної агресії РФ проти України. На “міністерські” посади їх призначили після початку повномасштабного вторгнення Росії.

“Встановлено, що підозрювані причетні до незаконного вивезення українського зерна з тимчасово окупованої території Півдня України, а також нав’язування прокремлівської пропаганди місцевим жителям”, – йдеться в повідомленні служби.

Крім того, вони закликали людей вступати до лав псевдодержавних утворень та окупаційних угруповань РФ.

На підставі зібраної доказової бази слідчі Служби безпеки підозрюють обох чоловіків за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Розвʼязується питання щодо їхнього оголошення в розшук.

Нагадаємо, що кремлівський куратор Криму Сергій Аксьонов визнав посилення проукраїнського руху в Криму. Він пригрозив місцевим жителям кримінальною відповідальністю за “націоналістичні гасла та пісні” на публічних заходах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter