Привезені з Херсона зразки російської пропаганди виставлять у музеї в Києві

Дата: 29 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У Києві на території Національного музею історії України у Другій світовій війні відкриють виставку зі зразками російської пропаганди з деокупованого Херсона. 

Про це повідомили організатори. 

Пропагандистська російська газета, яку розповсюджували на окупованій Херсонщині. Фото: kavun.city

Виставку, що отримала назву “Обережно! Руzzкій мір”, відкриють 30 грудня. 

Автором ідеї та куратором став Юрій Савчук, а художниками, які працювали над нею, Антон Логов та Анна Войтович.

Музейна колекція, яка, за словами організаторів, стрімко поповнюється, складається із зібраних в перші дні після визволення Херсона пропагандистських матеріалів. Займався цим куратор виставки.

Сторінка з пропагандистської газети, яку росіяни розповсюджували на окупованій Херсонщині. Фото: kavun.city

Днями вантаж з матеріалами доставили до Києва. 

“Стоси пропагандистської друкованої продукції, матеріали з маркуванням “Зроблено в Китаї”, чимало російських прапорів, фейкових видань зі спотвореними обличчями “українців” на обкладинці, “релігійних” агіток, прапорів “Херсонської республіки”, що моторошно органічно поєднують символіку царської імперії та радянщину, й інші незаперечні свідчення тотальної продуманості та глобальної підготовки російської ідеологічної машини”, – описують колекцію організатори виставки. 

Раніше на території біля підніжжя скульптури “Батьківщина-мати” у Києві вже проводили виставку російської пропаганди, яку привезли з Херсона. Тоді на схилах розмістили величезні вуличні банери, які висіли в окупованому росіянами місті. 

Фото: Херсонська міська рада

Під час російської окупації у Херсоні захопили типографію, в якій до початку повномасштабного вторгнення друкували популярні у регіоні видання. Росіяни казали, що почали випускати там “продукцію, яка потрібна херсонцям і місту”.

Загарбники також знищили філію “Суспільного” у Херсоні й створили замість мовника пропагандистський телеканал. 

Нагадаємо, що нещодавно в Одесі затримали провайдера, який за 250 гривень на місяць транслював клієнтам російські телеканали та телеканали російських бойовиків з Донеччини та Луганщини. 

Фотографія обкладинки: СБУ 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter