Одеський провайдер за 250 гривень на місяць транслював клієнтам телеканали росіян та бойовиків

Дата: 15 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці викрили в Одесі провайдера, який надавав безперешкодний доступ до трансляції пропагандистських телеканалів та інтернет-ресурсів Росії та підконтрольних їй бойовиків. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Назви провайдера у повідомленні не назвали, але зазначили, що компанія з 2016 року і до сьогодні брала участь у публічних закупівлях з надання послуг для держустанов та військових частин Одещини.

Слідчі кажуть, що підприємство не здійснило блокування, як того вимагало рішення РНБО. При цьому співробітники налаштовували обладнання таким чином, щоб користувачі за три тисячі гривень мали змогу безперешкодно отримувати доступ до телебачення, інтернет-ресурсів Росії та тимчасово окупованих територій України.

Клієнти мали також сплачувати 250 гривень щомісячно як абонплату. 

Фото: Офіс генерального прокурора

В офісі підприємства та за місцями розташування обладнання вже провели обшуки, вилучили телекомунікаційні прилади та провели фіксування трафіку. Також правоохоронці знайшли пристрій, який міг забезпечувати бездротовий обмін даними з невизнаним Придністров’ям. 

Провадження щодо факту відкрили за статтями “Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України” та “Колабораційна діяльність”. 

Нагадаємо, що цього року держфінансування іномовлення, загальнонаціонального марафону та “Укрінформу” збільшили на 1,4 млрд грн. 

Фотографія обкладинки: Andrey Rudakov/Bloomberg

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter