Примусова депортація українських дітей: Офіс генпрокурора розпочав розслідування щодо участі Білоруського Червоного Хреста

Дата: 23 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора України розпочав розслідування щодо участі Білоруського Червоного Хреста у примусовій депортації українських дітей.

Про це 23 липня повідомив генпрокурор Андрій Костін у твіттері.

Джерело: твіттер генпрокурора України Андрія Костіна

Він наголосив на тому, що участь Білоруського Червоного Хреста у примусовій депортації українських дітей з окупованих Росією територій до Білорусі є співучастю у скоєнні міжнародного злочину.

“Ця організація грубо порушує норми Женевських конвенцій, а також Основоположні принципи Руху Червоного Хреста. Ми сподіваємося, що МКЧХ розгляне це порушення доброчесності та вживе відповідних заходів”, — написав він.

Водночас Костін повідомив, що Офіс генпрокурора розпочав своє розслідування, аби забезпечити відповідальність за кожен випадок насильницького переміщення та/або депортації українських дітей.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця передала до спеціального комітету дані щодо голови білоруського товариства Червоного Хреста Дмитра Шевцова, який не приховує, що допомагає Росії викрадати дітей з окупованих українських територій.

Україна вимагає від Міжнародного кримінального суду видати ордер на арешт Шевцова. 

Нині МКС підозрює в причетності до викрадень українських дітей російського керманича Путіна та його уповноважену з прав дитини Марію Львову-Бєлову

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter