Міжнародний Червоний Хрест розслідує поведінку голови білоруського ЧХ, який допомагає РФ депортувати дітей

Дата: 20 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця передала до спеціального комітету дані щодо голови білоруського товариства Червоного Хреста Дмитра Шевцова, який не приховує, що допомагає Росії викрадати дітей з окупованих українських територій. 

Про це повідомили в організації.

Фото: IFRC

Комітет, до якого передали справу Шевцова, є незалежним органом, що розслідує та розглядає ймовірні порушення доброчесності. Судячи із повідомлення організації, дії білоруського ЧХ розцінюють як такі, що суперечать гуманітарній місії Червоного Хреста. 

В ЧХ переконують, що не мають стосунку до незаконної поїздки Шевцова на окуповані території, під час якої він ще й використовував “символіку, пов’язану з однією зі сторін міжнародного збройного конфлікту в Україні”. 

“Ці дії ризикують підірвати довіру до нашої роботи з підтримки нужденних громад, ким би вони не були та з якого б боку фронту вони не були… Ми зв’язалися з білоруським Червоним Хрестом, щоб висловити нашу серйозну стурбованість і припинити будь-яку подібну діяльність у майбутньому”, – кажуть в організації. 

Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця наголосила, що Шевцов не виступає від їхнього імені. 

Про участь білоруського ЧХ у викраденні дітей стало відомо, коли Шевцов сам розповів про це на державному телебаченні Білорусі, незаконно перебуваючи на території окупованої Донеччини. 

Окрім того, що чоловік зізнався в причетності до злочину, він ще й висловив “обурення” реакцією світу на це, назвавши її продуктом “запаленої” свідомості. 

Нагадаємо, що Україна вимагає від Міжнародного кримінального суду видати ордер на арешт Шевцова. 

Нині МКС підозрює в причетності до викрадень українських дітей російського керманича Путіна та його уповноважену з прав дитини Марію Львову-Бєлову

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter