Приходька, Мемедемінова та інших політв’язнів продовжують тримати в неналежних умовах у СІЗО

Дата: 10 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Російські тюремники тримають у неналежних умовах  кримських політв’язнів Олега Приходька, Інвера Бекірова, Арсена Джеппарова, Нарімана Мемедемінова, Рефата Алімова, Енвера Сейтосманова та Узеїра Абдуллаєва.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова

⚡️⚡️Олегу Приходьку не дозволяють реалізувати право на побачення, а незаконно ув’язнених кримських татар тримають у…

Опубліковано Людмилою Денісовою Понеділок, 10 лютого 2020 р.

За інформацією Омбудсмана, українці скаржаться на недотримання температурного режиму, санітарно-гігієнічних норм, відсутність примусової вентиляції повітря і недостатній рівень природного освітлення в камерах СІЗО Ростовської області. 

“Мемедемінов скаржиться на постійний біль у шлунку і проблеми з травленням. У Інвера Бекірова постійно підвищений артеріальний тиск, що може привести до фатальних наслідків для його життя. Медична допомога громадянам України адміністрацією пенітенціарних установ не забезпечується”, – розповіла Денісова.

Окрім цього, кримському активістові Олегу Приходьку відмовляють у побаченні з родичами та священником – архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом. 

Денісова вже звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової з вимогою забезпечити медичне обстеження та кваліфіковане лікування всім українцям, гарантувати належні умови тримання, які відповідають міжнародним стандартам, а також сприяти допуску до Приходька священника та родичів.

Нагадаємо, за даними правозахисників, Росія досі утримує у себе 87 українців. Серед них Володимир Дудка та Олексій БессарабовОлександр ШумковВалентин Вигівський, кримські татари, яких російські силовики переслідують за звинуваченнями в участі у “Хізб ут-Тахрір”, і десятки інших людей.

Водночас, за даними представниці України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи та колишньої Омбудсманки Валерії Лутковської, досі на Донбасі в підвалах бойовиків залишаються близько 300 людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter