В України розпочав роботу Центр протидії російській дезінформації

Дата: 06 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

В Україні на базі Ради безпеки та національної оборони запрацював Центр протидії дезінформації, створений, зокрема, для боротьби з російськими фейками та пропагандою.

Його роботу презентував керівник Офісу президента України Андрій Єрмак на зустрічі з послами “Великої сімки”, Фінляндії, Ізраїлю, а також головами представництв ЄС і НАТО, повідомляється на сайті ОП.

Джерело: pixabay.com

У заході також взяли участь секретар РНБО Олексій Данілов, заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, керівник Центру протидії дезінформації Поліна Лисенко та заступник голови Виконавчого комітету реформ Олександр Ольшанський.

Єрмак розповів, що ідея створення Центру протидії дезінформації назрівала ще з 2014 року.

“На жаль, Україна стала дійсно полігоном та центром дезінформації, особливо з боку РФ. І це стосується сьогодні не лише подій на Донбасі та в окупованому Криму, а й практично всіх сфер життя”, – зауважив керівник Офісу президента.

Він представив дипломатам керівника центру Поліну Лисенко. За його словами, центр уже почав роботу, вибудовує комунікацію між усіма державними установами та планує розпочати координацію з іноземними партнерами.

Єрмак висловив впевненість, що центр стане не лише українським, а й міжнародним центром протидії дезінформації. 

“Думаю, що в кожної країни є свій сумний досвід дезінформації, яка розповсюджується РФ”, – наголосив він.

Основну мету створення центру назвала Поліна Лисенко – захист інформаційної сфери для національної безпеки України, протидія пропаганді, деструктивній дезінформації та кампаніям, а також перешкоджання маніпуляціям громадською думкою.

За її словами, основна увага буде приділена протидії поширенню неправдивої інформації в Інтернеті та фейків у медіа.

Очільниця центру висловила сподівання на ефективну співпрацю з міжнародними партнерами України для залучення їхнього досвіду.

Нагадаємо, що в березні 2021 року в Україні для протидії російським фейкам створили два спеціальні органи: Міжнародний центр протидії дезінформації на базі РНБО та Центр протидії дезінформації в складі Мінкульту, його очолила екскерівниця групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру Любов Цибульська.

Під час презентації своєї структури вона сказала, що її колектив тісно співпрацюватиме з центром, створеним на базі РНБО.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter