РНБО створила Міжнародний центр протидії дезінформації

Дата: 12 Березня 2021
A+ A- Підписатися

В Україні на базі Ради національної безпеки та оборони створили Міжнародний центр протидії дезінформації, він запрацює з вівторка, 16 березня.

Про це на брифінгу за підсумками засідання РНБО, який транслювався на фейсбуку, повідомив секретар ради Олексій Данілов.

“Рішенням Ради нацбезпеки та оборони такий центр сьогодні був створений. Він починає працювати з наступного вівторка. Сам центр розміщуватиметься в ситуаційному центрі апарату Ради нацбезпеки та оборони України, який розташований на вулиці Банковій”, – уточнив він.

За словами Данілова, апарат РНБО протягом року вже проводить роботу з протидії дезінформації, а зараз буде максимальна активізація. Центр працюватиме в щоденному режимі цілодобово.

“До його роботи будуть залучені представники всієї нашої розвідспільноти, будуть залучені відповідні міністерства та відомства, й ми зможемо дати відсіч дезінформації, яка… протягом певного періоду є на території нашої країни з боку Російської Федерації”, – сказав Данілов.

Він також уточнив, що це не буде закрита інституція: про діяльність центру регулярно інформуватимуть громадськість.

В установі працюватимуть представники апарату РНБО, які й раніше займалися питаннями щодо протидії дезінформації, його керівника призначить президент України.

Про створення центру також заявляв керівник Офісу президента України Андрій Єрмак на Всеукраїнському форумі “Україна 30. Культура. Медіа. Туризм” 11 березня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter