При Міністерстві оборони створять громадську антикорупційну раду

Дата: 05 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

При Міністерстві оборони України збираються створити громадську антикорупційну раду. Планується, що до неї увійдуть активісти-антикорупціонери. 

Про це поінформував міністр оборони України Олексій Резніков.

Фото з відкритих джерел

Ми утворимо робочу групу з активістів-антикорупціонерів по створенню громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони“, – заявив він.

Резніков зазначив, що антикорупційна рада дозволить міністерству отримувати експертизу від громадськості. Міністр наголосив, що під час воєнного стану дуже важливо закривати доступ до певної інформації і при цьому надавати можливість суспільству контролювати публічні фінанси.

За його словами, були акти письмового реагування від НАЗК, включаючи й приписи, і прохання провести службові перевірки працівників антикорупційного управління Міністерства оборони.

“Ми це зробили. Однак на сьогодні потрібно повністю його перезавантажити. Я зустрічався з ГО, активістами, які займаються сферою антикорупційної діяльності, та з журналістами-викривачами й звернувся до них з пропозиціями, якщо вони знають когось зі свого середовища або готові делегувати людей, які готові прийти на роботу в антикорупційне управління і допомагати нам у цій справі,  ми готові співпрацювати”, – підкреслив міністр.

Також він повідомив, що провів зустрічі з парламентськими комітетами, під час яких йшлося про оновлення законодавства. Наразі депутати планують унормувати закупівлі у секторі безпеки та оборони таким чином, щоб була захищена важлива інформація, але щоб ці закупівлі стали більш публічними.

Нагадаємо, наприкінці січня видання “Дзеркало тижня” оприлюднило матеріал, в якому журналісти звинуватили Міноборони в закупівлі продуктів за завищеними в декілька разів цінами. 

У заяві міністерства назвали відомості щодо змісту закупівель послуг харчування, які набули поширення в публічному просторі, такими, що мають ознаки навмисних маніпуляцій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter