Українців закликали не поширювати інформацію про атаки росіян на критичну інфраструктуру

Дата: 18 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Українців закликали не робити росіянам послугу та не поширювати наслідки ударів по об’єктах критичної інфраструктури, оскільки ворог аналізує ці дані.

Відповідний заклик 18 жовтня оприлюднила Київська міська військова адміністрація (КМВА) у телеграмі.

Джерело: Головне управління ДСНС України у м.Києві

“Вранці Київ вкотре зазнав ракетних ударів. Понад тиждень Росія намагається вразити об’єкти цивільної інфраструктури. Мета – залишити нас без тепла, без світла, без води. Противник хоче посіяти паніку. Але йому це не вдасться”, — йдеться в повідомленні.

КМВА закликала не викладати фото та відео в телеграм-канали, соціальні мережі, щоб не допомагати противнику аналізувати наслідки ураження. 

Водночас військовий експерт, головний редактор InfoCar Павло Кашчук пояснив українцям, що світлини збитих дронів, на яких видно їхні номери, допомагають росіянам корегувати маршрути для атаки.

За його словами, по цих номерах вираховується успішність маршрутів, тож “точних прильотів буде все більше”.

“Навіть якщо по фото неясно, куди дрон упав, то вже сам факт, що дрон номер ХХХ долетів до Києва, вже дуже важлива інформація для ворога — значить його маршрут був вірним і він обійшов ППО по дорозі, значить цим маршрутом принаймні сьогодні можна кидати ще десяток дронів”, — наголосив він.

Кашчук пояснив, що іранські дрони-камікадзе зазвичай відправляють по п’ять штук на ціль чи на район, але йти вони можуть різними маршрутами на різних висотах: далі ворог моніторить соцмережі й визначає успішні варіанти.

Раніше у Міністерстві оборони закликали не поширювати в соцмережах деталі операцій Збройних Сил України, оскільки інформація про деталі військових операцій шкодить діям захисників країни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter