У Міноборони закликали не поширювати в соцмережах деталі операцій ЗСУ

Дата: 23 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Інформація про деталі військових операцій, озвучена в соціальних мережах, шкодить діям Збройних сил України.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Фото: Міністерство оборони України

“Так буває, що маленька дитина через неможливість усвідомити наслідки може задушити у щирих міцних обіймах кошенятко чи іншу тваринку.

Навіть, якщо у вас є свої джерела інформації на фронті, не треба писати у соцмережах деталі військових операцій ЗСУ. Тим більше, що джерела на тактичному рівні не володіють всією ситуацією в цілому, бо мають уяву лише про фрагмент”, – зазначила Маляр.

Зокрема, за її словами, двоє колишніх народних депутатів і один чинний почали писати про зброю, яка застосовується на Херсонському напрямку, про позитивні новини з Херсона, про зайняті вулиці в Херсоні тощо. Цим, як зазначає заступниця міністра, вони шкодять Збройним силам.

“Так, під час війни військова інформація свідомо подається з запізненням у часі – таке правило інформування в умовах воєнного стану. Воно обумовлене військовою доцільністю під час проведення операцій та заходами безпеки”, – розповіла вона.

Також Маляр наголосила, що інформація про звільнення чи втрату населеного пункту, надана до завершення операції, вважається некоректною.

Нагадаємо, що станом на 24 травня Міністерство оборони України акредитувало 8727 представників українських та іноземних медіа для висвітлення подій у районах проведення бойових дій. 

Для отримання дозволу журналістам потрібно заповнити анкету та надіслати перелік документів, серед яких копія паспорта, посвідчення журналіста та фотокартка. Після перевірки цих даних міністерство надсилає електронну версію прескарти, яку слід показати на вимогу військових та правоохоронців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter