Міноборони акредитувало для висвітлення бойових дій 8,7 тисячі журналістів

Дата: 25 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Станом на 24 травня Міністерство оборони України акредитувало 8727 представників вітчизняних та іноземних медіа для висвітлення подій у районах проведення бойових дій.

Про це розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Для отримання дозволу журналістам потрібно заповнити анкету та надіслати перелік документів, серед яких копія паспорта, посвідчення журналіста та фотокартка. Після перевірки цих даних міністерство надсилає електронну версію прескарти, яку слід показати на вимогу військових та правоохоронців.

За словами Маляр, від початку повномасштабного вторгнення загалом 9362 журналісти надіслали заяви на отримання дозволу. Нині більш ніж пів тисячі осіб ще чекають на його отримання. 

Акредитації без права її поновлення можуть позбавити в разі порушення умов журналістської діяльності розголошення конфіденційної інформації чи передання карти іншим особам. 

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення Росія скоїла в Україні вже 280 злочинів проти журналістів та медіа, щонайменше 29 журналістів убили. Відомо також про чимало випадків захоплення та викрадення журналістів російськими військовими. Окрім цього, унаслідок російської агресії змушені були припинити роботу понад сотню регіональних медіа. 

Нещодавно в Україні створили Фонд пам’яті загиблих журналістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter