Протести в Білорусі: протягом довгих вихідних у країні затримали майже три десятки людей

Дата: 11 Січня 2021
A+ A- Підписатися

У Білорусі із 7 по 10 січня силовики затримали на акціях протесту 27 осіб. 

Про це повідомили в правозахисному центрі “Весна”.

Під час новорічних свят білоруси, які протестують проти влади самопроголошеного президента Олександра Лукашенка із серпня минулого року, менш активно виходили на акції. Однак протести цими днями відбувались у формі дворових маршів, що загалом, за даними медіа, зібрали тисячі людей. Тільки в неділю, 10 січня, у Мінську відбулися більш ніж десяток локальних акцій.

Марші, пікети й флешмоби пройшли й у Бресті, Вітебську, Гродні, Могильові, Молодечні, Новогрудку та інших населених пунктах республіки. Також у ніч із 7 на 8 січня білоруські силовики затримали в Мінську групу людей. Вони, за словами потерпілих, ліпили сніговика та розфарбували його в колір біло-червоно-білого прапора – символу протесту. 

Нагадаємо, що від початку протестів, за даними правозахисників, від репресій у Білорусі постраждали близько 30 тисяч людей. Також щонайменше шестеро учасників акцій зникли безвісти. 

Наприкінці минулого року білоруське МВС повідомило, що створило базу з даними громадян, які виходять на акції проти режиму Лукашенка.

Фотографія обкладинки: TUT.by

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter