Прощання з письменницею та активісткою Вікторією Амеліною відбудеться в Києві та Львові

Дата: 03 Липня 2023
A+ A- Підписатися

На прохання рідних загиблої внаслідок ракетної атаки росіян на Краматорськ письменниці та активістки Вікторії Амеліної PEN Ukraine повідомив про час та місце прощання з нею.

Про це йдеться в дописі виконавчої директорки українського PEN Тетяни Терен.

Письменниця Вікторія Амеліна в харківському ЛітМузеї, 21 березня 2023 року. Фото: Суспільне Харків

4 липня (вівторок)

12:00 – чин прощання в Михайлівському золотоверхому соборі (Київ)

5 липня (середа)

15:00 – чин прощання в Гарнізонному храмі Святих Апостолів Петра і Павла (Львів)

16:00 – поховання на Личаківському цвинтарі (Львів, збір біля головних воріт)

“Для всіх, хто хотів би їхати з Києва на прощання та поховання до Львова, просимо сьогодні до кінця дня заповнити цю онлайн-форму. Автобус із Києва виїжджатиме в середу, 5 липня, о 6:00. Повернення зі Львова до Києва – 6 липня (четвер), виїзд о 9:00″, – йдеться в повідомленні.

Письменниця та документаторка воєнних злочинів в організації Truth Hounds Вікторія Амеліна померла 1 липня в лікарні в Дніпрі. 27 червня вона отримала поранення внаслідок ракетного удару російських окупантів по ресторану в Краматорську на Донеччині.

Того дня Вікторія Амеліна перебувала в місті разом з делегацією колумбійських журналістів та письменників. Коли вони вечеряли в ресторані Ria Lounge у центрі, російські окупанти завдали ракетного удару по будівлі.

Лікарі та парамедики в Краматорську й Дніпрі робили все можливе, щоб урятувати її життя, але поранення було смертельним.

Нагадаємо, росіяни завдали двох ракетних ударів по Краматорську ввечері 27 червня. Одна з ракет влучила в заклад харчування, де було велике скупчення людей. Загинули 13 людей, 65 постраждали. Врятовано 11 осіб.

Друга ракета влучила в селище Біленьке.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter