Прокурори не прийшли на розгляд апеляцій у справі Шеремета (оновлено)

Дата: 20 Грудня 2019
A+ A- Підписатися
 
Про це повідомляє “Українська правда”.
 
 
Прокурори не прийшли на обидва засідання, а тому їх перенесли для Антоненка на 23 грудня, а для Кузьменко – на 24-те.
 
“Я не поїду звідси, поки не буде засідання. Я маю право на засідання”, – обурювалася Кузьменко перед розглядом. 
 
Адвокат Кузьменко Владислав Добош сказав, що також не піде із суду, поки не відбудеться засідання. Він заявив, що телефонуватиме генпрокурору Русланові Рябошапці. Знайомі Кузьменко, які прийшли підтримати її в суді, заявили, що блокуватимуть вихід із зали, щоб не дати конвоїрам вивести жінку.
 
Захист Антоненка попросив суддю розглянути апеляцію якнайшвидше, оскільки захист вважає арешт чоловіка порушенням його прав. Підтримати військового та музиканта прийшли народна депутатка Яна Зінкевич, ексдепутатка Оксана Корчинська, музикант Сашко Положинський, а також його друзі, зокрема військові.
 
Згодом Яна Зінкевич повідомила, що Руслан Рябошапка пообіцяв, що прокурори приїдуть до суду.
 
Нагадаємо, що 12 грудня правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (Лисицю), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (Бучу й Пуму).

14 грудня вночі Печерський суд Києва взяв під варту без можливості внесення застави сержанта Сил спеціальних операцій, музиканта Андрія Антоненка: його арештували на два місяці – до 8 лютого 2020 року. Антоненка вважають організатором убивства журналіста Павла Шеремета. Сам він уже відмовився давати свідчення, адже вважає слідство упередженим

Аналогічний запобіжний захід – арешт до 8 лютого – Печерський районний суд Києва обрав для Юлії Кузьменко. Дитячого хірурга й волонтерку також підозрюють у закладанні вибухівки під авто Шеремета.

Військового медика Яну Дугарь, яка нібито фотографувала камери спостереження в районі вбивства Шеремета, суд відправив під цілодобовий домашній арешт.

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter