Прокурор оскаржує скасування підозри Кузнецову в справі Стерненка 

Дата: 01 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Прокурор у справі громадського активіста Сергія Стерненка подав апеляційну скаргу на рішення Печерського районного суду Києва від 22 червня, яким той скасував підозру в нападі на Стерненка Івану Кузнецову у зв’язку зі смертю.  

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України  на запит видання ZMINA.

Коли Стерненкові оголосили підозру у вбивстві Кузнецова, інші активісти провели під СБУ мітинг за право на самозахист

За даними прокуратури, також оскаржується рішення Шевченківського районного суду Києва від 23 червня щодо відхилення клопотання про арешт другого підозрюваного в нападі на Стерненка – Олександра Ісайкула. 

23 червня колишній заступник голови адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов заявив про те, що суд скасував підозру Івану Кузнецову за фактом нападу на Сергія Стерненка. 

Раніше, у травні, у справі про напад на Сергія Стерненка в Одесі 25 травня 2018 року оголосили підозри Олександру Ісайкулу та Івану Кузнецову. Дії підозрюваних кваліфіковано як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для заподіяння тілесних ушкоджень. Тоді відбулася сутичка, внаслідок якої Іван Кузнецов помер. 

Це був третій напад на активіста за 2018 рік: у лютому Стерненка побили й завдали йому різаних ран, у травні влучили гумовою кулею в шию.

На початку квітня 2020 року генеральний прокурор України Ірина Венедіктова зазначила в інтерв’ю “Українській правді”, що Сергієві Стерненку обов’язково вручать підозру – або за 115-ю (“Умисне вбивство”), або за 118-ю статтею (“Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони”) ККУ.

11 червня Стерненка викликали до управління СБУ в Києві та Київській області й оголосили йому про підозру в умисному вбивстві Кузнецова та незаконному носінні холодної зброї. 

Того ж дня Українська Гельсінська спілка з прав людини заявила, що розглядає цю справу як юридичне переслідування Сергія Стерненка.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter