Портнов заявив, що одному з нападників у справі Стерненка скасували підозру

Дата: 23 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Колишній заступник голови адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов заявив про скасування підозри Івану Кузнецову, що був одним із фігурантів справи про напад на одеського активіста Сергія Стерненка, під час якого загинув від ножового поранення.

Про це Портнов написав на своєму телеграм-каналі. Також ця інформація з’явилась у соцмережах Сергія Стерненка.

“Думаю, наприкінці виявиться, що я винен у тому, що вони на мене напали, бо я протистояв Труханову, і той був змушений замовляти напади на мене”, – прокоментував ситуацію активіст.

А поки команда Зеленського мене переслідує за те, що я не помер під час третього замовного замаху, відбувається новий…

Опубліковано Сергієм Стерненком Вівторок, 23 червня 2020 р.

Видання ZMINA звернулося до Офісу генерального прокурора як процесуальних керівників у справі для підтвердження або спростування цієї інформації та очікує на відповідь.

У травні стало відомо про оголошення підозри Олександру Ісайкулу та Івану Кузнецову в справі про напад на Сергія Стерненка в Одесі 25 травня 2018 року. Дії підозрюваних кваліфіковано як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для заподіяння тілесних ушкоджень. Тоді відбулася сутичка, внаслідок якої Іван Кузнецов помер. 

Це був третій напад на Стерненка за 2018 рік: у лютому активіста побили й завдали йому різаних ран, у травні влучили гумовою кулею в шию.

10 червня 2020 року “Українська правда” написала, що провадження щодо Івана Кузнецова закрили. 

На початку квітня 2020 року генеральний прокурор України Ірина Венедіктова зазначила в інтерв’ю “Українській правді”, що Сергієві Стерненку обов’язково вручать підозру – або за 115-ю (“Умисне вбивство”), або за 118-ю статтею (“Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони”) ККУ.

11 червня активіста викликали до управління СБУ в Києві та Київській області й оголосили йому про підозру в умисному вбивстві Кузнецова та незаконному носінні холодної зброї. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter