Прокуратура розслідує доведення до самогубства студентки з Туркменістану

Дата: 19 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Київська місцева прокуратура №9 розпочала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом доведення до самогубства 19-річної громадянки Туркменістану Мукаддас Насірлаєвої, яка навчалася в Національному медичному університеті ім. О.Богомольця.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Установлено, що 30 січня студентка вийшла з вишу й додому не повернулася. За фактом її зникнення 31 січня було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. Під час розслідування з’ясувалося, що дівчина 30 січня покінчила життя самогубством, стрибнувши у воду з моста Патона в Києві.

“Згідно з оприлюдненою в ЗМІ інформацією, на такий вчинок дівчину могли спонукати труднощі, що виникли у неї під час навчання у вищому навчальному закладі, а також через непорозуміння з його керівництвом. У зв’язку з цим до ЄРДР внесено відомості за ч. 1 ст. 120 (доведення до самогубства) Кримінального кодексу України”, – інформує прес-служба столичної прокуратури.

Водночас у медуніверситеті імені О. О. Богомольця стверджують, що Мукаддас Насирлаєва 18 січня була відрахована з вишу через порушення міграційного законодавства.

“На жаль, Мукаддас була відрахована з НМУ через порушення міграційного законодавства. Термін дії її візи закінчився 17.12.2017 року. До цього часу Насирлаєва не оформила посвідку і не виїхала до Туркменістану, щоб отримати нову візу. 18 січня медичний університет повідомив про розірвання контракту з Мукаддас Насирлаєвою на підставі порушення студенткою міграційного законодавства, 24 січня їй було вдруге особисто повідомлено про підписання наказу про відрахування з університету, оскільки ситуація не змінилася”, – йдеться в офіційній заяві університету, зробленій після оприлюднення інформації про самогубство студентки.

У закладі також зазначають, що не знають, що сталося із Мукаддас і де вона зараз, але докладатимуть “максимум зусиль, щоб сприяти встановленню обставин її зникнення”.

Адвоката Ровшанбек Розметов заявив, що напередодні самогубства у студентки стався конфлікт із заступником декана в університеті, де Мукаддас вчилася на першому курсі. У дівчини закінчилася трьохмісячна віза, й деканат відмовляв їй у сприянні в отриманні дозволу на проживання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter