Прокуратура викрила ще одну місцеву, яка працювала у відділі “економічного розвитку” під час окупації Купʼянська

Дата: 16 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

На Харківщині працівники Купʼянської окружної прокуратури повідомили про підозру 57-річній місцевій мешканці, яка під час тимчасової окупації регіону погодилася працювати на так звану “ВЦА Купʼянського району”. 

Про це пише Харківська обласна прокуратура. 

Фото: Харківська обласна прокуратура

Так, у червні підозрювана обійняла посаду “в.о. головного спеціалісту відділу економічного розвитку” у псевдоадміністрації.

Жінка формувала платіжні відомості щодо виплати грошової допомоги місцевому населенню та робила звіти, які передавала новій “владі”.

Наразі їй повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 2. ст. 111-1 КК України).

Розслідування проводять дізнавачі Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Департаменту контррозвідки СБУ.

Нагадаємо, що правоохоронці заочно повідомили про підозру в добровільному обійманні посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території, колишньому правоохоронцю в Харківській області. 

Чоловік після захоплення Куп’янського району російськими військами написав заяву на ім’я голови окупаційної адміністрації, в якій попросив призначити його на посаду поліцейського.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter