Прокуратура викрила інспектора та соціальну працівницю, які працювали на боці росіян під час окупації Купʼянщини

Дата: 19 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці викрили ще двох мешканців Купʼянщини Харківської області, які працювали на користь окупантів під час тимчасового захоплення міста. Їм обом повідомили про підозру в колабораціонізмі.

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Працівники Куп’янської окружної прокуратури Харківської області викрили 37-річного чоловіка та 40-річну жінку, які підозрюються в колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканець міста Куп‘янськ у червні за пропозицією окупантів обійняв посаду “в.о. старшого інспектора адміністративно-господарського відділу” в так званій “ВЦА Купʼянського району”. Він охороняв псевдоадміністрацію спільно з бойовиками “ЛНР”.

Друга підозрювана – 40-річна мешканка селища міського типу Шевченкове – обійняла посаду соціальної працівниці “територіального центру соціального обслуговування”, створеного російськими загарбниками. Жінка збирала паспортні дані місцевих та передавала їх “керівництву”.

Фото: Харківська обласна прокуратура

Розслідування проводять дізнавачі Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Департаменту контррозвідки СБУ.

Нагадаємо, що на Харківщині працівники Купʼянської окружної прокуратури повідомили про підозру 57-річній місцевій мешканці, яка під час тимчасової окупації регіону погодилася працювати на так звану “ВЦА Купʼянського району”.

Так, у червні підозрювана обійняла посаду “в.о. головного спеціаліста відділу економічного розвитку” в псевдоадміністрації. Жінка формувала платіжні відомості щодо виплати грошової допомоги місцевому населенню та робила звіти, які передавала новій “владі”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter