Прокуратура відкрила справу щодо розстрілу трьох українських військовополонених

Дата: 27 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Запорізька обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження через відео, на якому зафіксована страта українських військовополонених бійцями армії РФ. 

Розслідування ведуть працівники Служби безпеки області.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Фото: DeepState

За інформацією слідства, у грудні 2023 року в районі Роботиного Запорізької області російські військові взяли в полон трьох українських військовослужбовців. За годину росіяни розстріляли полонених.

На відео, поширеному в інтернеті, видно, що українські військові не чинили спротиву та були без зброї. У момент розстрілу вони стояли на колінах із заведеними за голову руками.

Злочин росіян попередньо кваліфікують за статтею 438 – порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним убивством. У прокуратурі зазначили, що такі дії є порушенням статті 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Як відомо, це не поодинокий випадок. Зокрема, 2 грудня в мережі опублікували відео, на якому видно, як російські військові розстрілюють двох українських бійців, що виходять із бліндажа без зброї.

Росіяни також використовують полонених як “живий щит“. Такий випадок, зокрема, зафіксовано поблизу того ж Роботиного Запорізької області. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter