Росіяни стратили двох українських військових, які здавалися в полон

Дата: 03 Грудня 2023
A+ A- Підписатися
На Донеччині російські окупанти розстріляли двох беззбройних українських військових. Раніше в мережі з’явилося відео страти українців, які здавалися в полон.
 
Про це повідомив СтратКом ЗСУ.
 
Фото: Meta

Речник обʼєднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун нагадав, що подібні злочини не мають строку давності, всі докази передадуть у відповідні міжнародні інституції, які займаються воєнними злочинами.

“Закликаємо міжнародну спільноту засудити дії Росії та притягнути військове керівництво країни-агресора до відповідальності”, — йдеться в повідомленні СтратКому ЗСУ. 

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що звернеться до Організації Обʼєднаних Націй і Червоного Хреста через відео зі стратою українських військовополонених.

Посадовець зауважив, що на кадрах чітко видно, як українські захисники виконують необхідні кроки, котрі показують, що вони здаються у полон: бійці були без зброї з піднятими догори руками.

Напередодні відео розстрілу опублікував телеграм-канал DeepState. На кадрах видно, як група військових розстрілює двох інших військовослужбовців, що виходять із бліндажа, один з них тримає руки за головою. За даними DeepState, це сталося біля Степового Донецької області, коли окупанти зайшли на позиції 45 окремого стрілецького батальйону.

Нагадаємо, Управління Верховного комісара ООН з прав людини задокументувало шість позасудових страт українських військовополонених, зокрема й підтвердило автентичність відео обезголовлення українського військового та відео розстрілу українського військового після його слів: “Слава Україні!”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter