Прокуратура повідомила про першу підозру окупанту у зґвалтуванні жінки на Київщині

Дата: 23 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Прокурори Київщини встановили військовослужбовця РФ, який убив беззбройного чоловіка та неодноразово ґвалтував його дружину.

Про це повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова на своїй фейсбук-сторінці.

Джерело: 24tv.ua

“До нас надходить оперативна інформація про статеві злочини російських військових на окупованих територіях та в гарячих точках”, – зазначила вона.

За її словами, в одному із сіл Броварського району окупант вдерся до приватного будинку та застрелив господаря. Після цього він разом зі своїм співслужбовцем неодноразово ґвалтував дружину вбитого мирного мешканця, водночас погрожуючи їй насильством та зброєю. Навіть погрожував її малолітній дитині, яка була разом з потерпілою.

Військовослужбовцю РФ повідомлено про підозру в порушенні законів та звичаїв війни. Його оголошено в розшук та до суду подано клопотання про затримання.

Нагадаємо, в Офісі Омбудсмана нещодавно розповіли про те, що отримують скарги про зґвалтування російськими військовими людей у тимчасово захоплених ними населених пунктах. 

Офіс генерального прокурора проводить документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, скоєних в Україні російськими військами. Свідків таких злочинів закликають фіксувати та надсилати докази за посиланням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter