В Україні створили сайт для збору матеріалів про воєнні злочини РФ

Дата: 12 Березня 2022
A+ A- Підписатися
Офіс генерального прокурора проводить документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, скоєних в Україні російськими військами.
 
Про це у телеграмі повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.
 
Скриншот сайту

Офіс генерального прокурора разом з українськими та міжнародними партнерами створив ресурс https://warcrimes.gov.ua для належного документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, скоєних російською армією в Україні“, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що робота ведеться згідно з міжнародними стандартами, інформація та свідки захищаються, а вся інформація зберігається для здійснення правосуддя.

“Задокументовані докази будуть використані для кримінального переслідування причетних до злочинів відповідно до українського законодавства у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі та спеціальному трибуналі після його створення”, – додали у відомстві.

Відео та фото матеріали, а також будь-яку інформацію згідно з протоколом можна надсилати на сайт https://warcrimes.gov.ua.

Нагадаємо, нещодавно в Україні запрацював офіційний чат-бот для збору даних про військові злочини російських окупантів на території нашої країни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter