Прокуратура передала до суду справу “ексзаступника міністра палива та енергетики ДНР”

Дата: 29 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

За результатами спеціального досудового розслідування, Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо “ексзаступника міністра палива та енергетики ДНР” у справі за підозрою в участі у терористичній організації.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Джерело: pixabay.com

У період з липня 2014 року по 2015 рік підозрюваний обіймав посаду так званого “заступника міністра палива та енергетики ДНР”. Він проводив агітаційну роботу серед населення Донецької області щодо діяльності вказаної терористичної організації з метою схиляння до участі в ній та отримання підтримки серед жителів східних регіонів України.

Крім того, за даними слідства, підозрюваний налагоджував взаємодію незаконних державних утворень “Донецька народна республіка” та “Луганська народна республіка” між собою задля координації дій, спрямованих на повалення конституційного ладу, захоплення державної влади в Україні та зміну меж території та державного кордону України”, – йдеться у повідомленні.

Також так званий “заступник міністра палива та енергетики ДНР” надавав учасникам бойового блоку “ДНР” матеріальну та організаційну допомогу, забезпечував паливом військові машини, які використовувались у збройному протистоянні із ЗСУ, захопленні населених пунктів, будівель, військових частин та інших об’єктів на території Донецької області, захопленні зброї та заволодінні в інший спосіб боєприпасами, вибуховими речовинами, військовою технікою, транспортними засобами. Забезпечував опалення будівель, в яких проживали учасники силового блоку “ДНР”.

При цьому підозрюваний активно взаємодіяв із місцевими та закордонними ЗМІ та намагався використовувати їх для агітацій та висвітлення діяльності “ДНР”, а також дискредитації діяльності органів державної влади України та учасників антитерористичної операції.

Суд дав дозвіл на затримання підозрюваного, аби його могли доставити до суду для розгляду питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у серпні поточного року слідчі скерували до суду обвинувальний акт стосовно так званого “заступника міністра інформації “ДНР”. Його звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участь у діяльності терористичної організації, а також поширенні комуністичної символіки та пропаганді комуністичного режиму.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter