Прокуратура АРК повідомила підозру російському пілоту через незаконні польоти в окупований Крим

Дата: 28 Липня 2020
A+ A- Підписатися
Прокуратура Автономної Республіки Крим та СБУ в автономії повідомили про підозру пілоту однієї з російських авіакомпаній у порушенні правил міжнародних польотіві ч. 1 ст. 334 КК України та у незаконному переправленні людей через державний кордон Україниі ч. 2 ст. 332 КК України.
 
Про це повідомила пресслужба прокуратури
 

“Слідство встановило, що пілот однієї з російських авіакомпаній, знаючи що аеропорт “Сімферополь” є тимчасово закритим для польотів відповідно до урядового розпорядження №424-р від 30 квітня 2014 року, порушуючи встановлені обмеження здійснення польотів в межах окупованого півострова, не маючи відповідного дозволу Державної авіаційної служби України, неодноразово здійснював авіарейси. Він  незаконно переправляв осіб через державний кордон на територію окупованого півострову, порушуючи при цьому правила міжнародних польотів”, – йдеться в повідомленні.

На даний час підозрюваного оголошено в розшук.
 
Як відомо, російські авіакомпанії незаконно здійснюють регулярні авіарейси до тимчасово окупованого Криму. Наразі Міністерство інфраструктури України не створило санкційний реєстр авіакомпаній та повітряних суден, які незаконно здійснюють авіаперельоти над закритим повітряним простором Автономної Республіки Крим, а потім в інші країни, що не визнають окупацію частини території України. 
 
З початком тимчасової окупації Росією Криму в березні 2014 року Державіаслужба України прийняла рішення про заборону всіх польотів над Кримським півостровом. На початку квітня 2014 року Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) офіційно підтвердила контроль українських авіавластей над кримським авіаційним простором.
 
У квітні 2014 року Європейська організація з безпеки аеронавігації, слідуючи конвенції ICAO про міжнародну цивільну авіацію, заборонила польоти до Криму, якщо вони не були узгоджені з українською стороною.
 
25 листопада 2015 року Кабінет міністрів України оголосив про заборону перельотів літаків російських авіакомпаній над небом України. З 26 листопада 2015 року Державіаслужба України заборонила транзитне використання свого повітряного простору для всіх авіакомпаній РФ.
 
Раніше Кримська правозахисна група неодноразово висловлювала занепокоєння, що окупаційна влада не припинила авіасполучення Криму з російськими регіонами, що створює додаткові ризики поширення коронавірусної інфекції. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter