Прокуратура АРК оголосила в розшук підозрюваних в участі в “самообороні Севастополя”

Дата: 14 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим разом з Головним управлінням Національної поліції в АРК повідомили про підозру двом учасникам “самооборони Севастополя” та оголосили їх у розшук. Їм інкримінують порушення частини 2 статті 260 КК України (“Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”).

Про це 14 лютого повідомила пресслужба прокуратури АРК.

У відомстві запевняють, що досудове розслідування встановило, що двоє громадян України були учасниками “самооборони Севастополя” і в лютому-березні 2014-го “були на службі на незаконно створеному блокпосту “Орловський міст”.

“При цьому підозрювані незаконно перевіряли документи громадян, обшукували їх транспортні засоби, а також брали участь у затриманні проукраїнськи налаштованого населення півострова”, – йдеться в повідомленні.

Прокуратура Автономної Республіки Крим не назвала імен підозрюваних.

Нагадаємо, формування “Самооборона Криму” з’явилося 2014 року і допомагало Російській Федерації в анексії півострова. Воно, зокрема, блокувало під час окупації адміністративні будівлі та військові частини. 

11 червня 2014 року підконтрольний Кремлю парламент Криму легалізував цю організацію, ухваливши відповідний закон. 2015 року Росія профінансувала її на 258 млн рублів. 

Правозахисники не раз заявляли про причетність цього збройного формування до низки злочинів, велику частину з яких досі в Криму не розкрито.

8 січня поліція та прикордонники на КПВВ “Чонгар” затримали севастопольця Івана Антонова, якого підозрюють у причетності до “Самооборони Криму”. СБУ інкримінує Антонову участь у захопленні штабу ВМС України в Севастополі у 2014 році.

9 січня Херсонський міський суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а в лютому відпустив чоловіка під заставу в 164 тисячі гривень. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter