Прокуратура АРК направила до суду звинувачення у держзраді проти “судді” з Бахчисарая Ольги Морозко

Дата: 28 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя направила до суду обвинувальний акт стосовно так званої “судді” незаконного “Бахчисарайського районного суду”. Морозко Ользі Романівні (Morozko Olha, Morozko Olga Romanovna) інкримінують державну зраду.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури автономії.

Слідчі встановили, що з початку тимчасової окупації Криму обвинувачена порушила присягу на вірність народу України та зайняла посаду у незаконно створеному “Бахчисарайському районному суді Республіки Крим”.

“На цій посаді “суддя” надавала допомогу представникам іноземної держави в переході судової системи України, яка діяла на території півострова Крим, на правосуддя на підставі законодавства Росії”, – мовиться у повідомленні.

У відомстві звертають увагу, що згодом жінка винесла ухвали про визнання двох кримськотатарських активісток винними у скоєнні адміністративного правопорушення, а саме організації 3 травня 2014 року масового одночасного перебування громадян, що порушує громадський порядок (ч. 1 ст. 20.2.2 КоАП Росії). Вона призначила їм покарання у вигляді стягнення штрафу від 10 до 40 тисяч рублів.

 “Правоохоронці” держави-окупанта заборонили в’їзд до Криму лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву. Тоді на знак протесту, виступаючи проти окупації півострова, кримські татари перекрили дорогу на декількох ділянках трас Сімферополь – Севастополь, Херсон – Джанкой – Феодосія – Керч, Сімферополь – Феодосія – Керч та ін. Саме ці дії активістів і були кваліфіковані окупаційними “правоохоронними органами” як “адміністративне правопорушення”, і їх  притягнули до відповідальності. 

 

Прокуратура автономії не вказала ім’я та прізвище обвинуваченої, але поінформоване джерело у відомстві повідомило Крим.Реалії, що йдеться про суддю Морозко Ольгу Романівну.

Нагадаємо, 13 вересня прокуратура АРК направила до суду кримінальні провадження стосовно двох підконтрольних Росії “суддів” Бахчисарайського та Совєтського районів Криму, які також призначали штрафи кримськотатарським активістам за події 3 травня 2014 року. 

Загалом Прокуратура АРК скерувала до суду вже 27 обвинувальних актів щодо колишніх суддів АР Крим.

Нагадаємо, “управління Слідчого комітету Росії в Криму” 13 квітня висунуло Мустафі Джемілєву звинувачення за трьома статтями російського кримінального кодексу. За словами адвоката Миколи Полозова, лідеру кримськотатарського народу інкримінують незаконний перетин “кордону РФ”, а також використовують матеріали української справи його сина Хайсера.

На засіданні суду 5 березня у справі національного лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва сторона захисту виявила порушення в матеріалах справи. Зокрема, як стверджує адвокат Микола Полозов, порушення стосувалися матеріалів, підготовлених слідчим. Також на засіданні суду 5 березня стало відомо, що Джемілєву продовжено заборону на в’їзд до Криму на 15 років – до 5 березня 2034 року.

Санкції статті передбачають позбавлення волі на термін до 15 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter