Програмній директорці окупаційного каналу “Таврія” оголосили підозру у колабораціонізмі та глорифікації ворога

Дата: 26 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Працівниці окупаційного телеканалу “Таврія” Юлії Сипко, управління Служби безпеки України у Херсонській області повідомило про підозру у колабораціонізмі та глорифікації ворога.

Текст підозри опублікований на сайті Офісу генерального прокурора України.

Фот: kherson-news.ru

СБУ повідомила фігурантці про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Раніше Сипко вже отримувала підозру за пропагандистську роботу. 

За даними правоохоронців, влітку 2023 року вона стала учасницею праймеріз путінської партії “Єдина Росія”, а восени брала участь у псевдовиборах до так званої “Херсонської обласної думи” від російської правлячої партії. За результатами псевдовиборів вона отримала мандат “депутатки”. 

Місцеве видання “Район. Каховка” писало, що під час “передвиборчої кампанії” Сипко безплатно роздавала мешканцям тимчасово окупованих територій медичні засоби.

Відомо, що до повномасштабного вторгнення Юлія Сипко працювала у Херсонській обласній державній адміністрації. В окупантів вона обіймає посаду програмної директорки окупаційного телеканалу “Таврія”.

Нагадаємо, у березні поточного року, мешканця Івано-Франківської області, який створив та адміністрував телеграм-канал “Херсонская Республика”, суд відправив на шість років до в’язниці з конфіскацією всього належного йому майна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter