Жителя Івано-Франківщини відправили за ґрати на 6 років через підтримку російських окупантів

Дата: 18 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Мешканця Івано-Франківської області, який створив та адміністрував телеграм-канал “Херсонская Республика”, суд відправив на шість років до в’язниці з конфіскацією всього належного йому майна.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Івано-Франківській області та Офіс генпрокурора.

Фото: Офіс генерального прокурора

СБУ затримала 21-річного чоловіка в серпні 2022 року на Івано-Франківщині. Відтоді він перебував під вартою.

Прокурори в суді довели, що мешканець міста Коломия у квітні 2022 року створив і адміністрував телеграм-канал під назвою “Херсонская Республика” для підтримки росіян та поширення новин окупаційної адміністрації Херсонщини.

Фото: Офіс генерального прокурора

“Адміністратор наповнював канал новинами окупантів упродовж пів року. Дописи публікував як власний контент, без репостів, створюючи враження “пресслужби” гауляйтера окупованих районів Херсонщини Сальдо та його заступника Стремоусова”, – зазначили в СБУ.

Він розповсюджував публічні заклики до проведення референдуму на захоплених територіях, а також дописи від імені окупаційної адміністрації щодо приєднання до РФ, зміни герба, видачі паспортів та впровадження російської валюти. 

Крім того, на каналі регулярно публікувалася російська воєнна пропаганда, образи честі та гідності українських військових, зневажливі дописи на адресу українського народу і держави.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні дій, спрямованих на захоплення державної влади, колабораціонізмі, образі честі та гідності військовослужбовців, виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 109, ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 435-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Зловмисника засудили до шести років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що в Україні 45,2% користувачів вважають, що телеграм-канали містять тільки перевірену інформацію, а більшість респондентів не перевіряють інформацію, яку отримують.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter