Сімейну пару в Росії засудили до реальних термінів у справі про вандалізм та військові “фейки”

Дата: 18 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Конаківський міський суд Тверської області засудив подружжя Олександра Мартинова та Людмилу Розумову, яких переслідують за статтями про військові “фейки” та вандалізм.

Про це повідомляють захисники від ОВС-Інфо

Справу про фейки щодо подружжя порушили у березні 2022 року. Тоді ж їх відправили під варту. За статтею про військові “фейки” Мартинова затримали за репост в “Однокласниках” запису про вбитих жителів Маріуполя, де російських військових назвали “подонками”; публікацію відео з підписом про те, що російські військові обстріляли житлові будинки у Херсоні та за ролик, де Сергія Суровікіна називають воєнним злочинцем. Слідство називає всі ці записи “фейками”.

Розумова, за версією слідства, також розповсюдила “фейки” в “Однокласниках”. Їй інкримінують розміщення шести записів у соцмережі з відео, де йшлося про обстріли російською армією мирних жителів України. Зокрема, в деяких з них військових РФ називали “рашистами” та “вата-фашистами”.

Пізніше подружжю інкримінували статтю про вандалізм. За версією слідства, Мартинов та Розумова за допомогою фарби та трафарету “у вигляді злиття двох людей В. В. Путіна та А. Гітлера” залишили написи в селах Мокшино, Вараксино, Тешилове, у селищах Мирний та Новозавидівський.

Зокрема, звинувачення вважає, що подружжя написало “Путлер капут” та “Україно, вибач нам” на стіні магазину “Цукерка” у Новозавидівському. У обвинувальному висновку йдеться, що цим вони не завдали шкоди власнику закладу.

Під час дебатів 17 березня прокурор зажадав засудити обох до семи років позбавлення волі.

Разом з тим, за сукупністю обох “злочинів” Олександра Мартинова засудили до шести з половиною років колонії загального режиму та чотирьох років заборони займати державні посади після звільнення.

Так, у справі про військові “фейки” чоловікові призначили шість років і два місяці колонії та заборону займати держпосади. А за статтею про вандалізм — рік і десять місяців обмеження волі.

Людмилу Розумову засудили до семи років колонії загального режиму та чотирьох років заборони займати держпосади. У справі про “фейки” вона також отримала шість років і два місяці колонії та чотири роки заборони займати держпосади, а за статтею про вандалізм — два з половиною роки обмеження волі.

Нагадаємо, у березні президент Росії Володимир Путін підписав закон про посилення покарання “за дискредитацію учасників спецоперації”. Покарання за нібито “фейки” про окупаційну армію передбачає максимальне покарання – 15 років колонії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter